NOTÍCIA DE LA SETMANA

LA NOTICIA DE LA SETMANA

Avui dilluns 4 de juny els alumnes de 1r han assistit a una xerrada sobre la Prevenció del tabaquisme.


dilluns, 12 de març del 2012


Conferència Nadia Ghulam:

El dimecres 29 de febrer de 2012, va venir a fer-nos una conferència la Nadia Ghulam, una noia que va viure a Afganistan i que als vuit anys va explotar una bomba a casa seva per les guerres.
Ella va sobreviure, però el seu germà no. La seva cara va patir una deformació molt gran per les cremades.
Va quedar en coma durant 6 mesos al sortir de l'hospital va saber que a la seva família ja no hi havia homes. No podien sobreviure si algú no treballava, ja que allà les dones no poden treballar.
La Nadia va decidir fer-se passar per un home per portar diners a casa seva. Encara que si la descobrien podien matar-la.
Va estar 11 anys vestida d'home, fins que la Creu Roja la va portar a Catalunya per fer-li unes operacions a la cara, ja que la tenia molt destrossada. Al seu país ja s'havia sotmès a 14 operacions més. Quan va arribar aquí la van adoptar. Ja porta aquí 4 anys i està complint el seu somni, que és estudiar, perquè al seu país les dones no poden tenir estudis.
La Nadia no sap segur la seva edat, ella creu que té entre els 26 i els 30, ja que els seus documents van ser destrossats per la bomba, i la seva mare tampoc no se'n recorda.
Ara la Nadia viu aquí, estudia i els diners que guanya amb algunes feines que fa, els envia a la seva família d'Afganistan, perquè allà encara estan en guerra.

Rita Ardiaca i Paula Hidalgo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada