NOTÍCIA DE LA SETMANA

LA NOTICIA DE LA SETMANA

Avui dilluns 4 de juny els alumnes de 1r han assistit a una xerrada sobre la Prevenció del tabaquisme.


divendres, 9 de març del 2012


Nadia Ghulam


El passat dimecres 29 de Febrer, vam acollir a Nadia Ghulam, una dona que va lluitar per la seva llibertat i pels seus drets.
La seva vida ha estat marcada per les dificultats que oposa la guerra i per les dificultats que tenen les dones al seu país. El seu pare es va tornar boig i el seu germà va morir quan van tirar una bomba a casa seva, que a ella li va causar cremades molt greus. Quedaven quatre dones a la casa: ella, les seves germanes i la seva mare. Cap podia treballar, i no tenien cap font de diners per poder sobreviure. Nadia, va decidir vestir-se d'home i treballar com a tal. Això, li podia comportar grans problemes si l'enxampaven, ja que podia ser assassinada. Tot i així, va poder treballar. Va treballar dels 11 anys fins als 16. Llavors, una ONG, la va portar cap a barcelona per curar-li les cremades de la bomba. Allà, una família la va acollir i li van proporcionar estudis.
Tot i així, la història de Nadia encara no ha acabat, és una dona que encara està amagada sota el seu turbant, si ara descobrissin que han treballat amb una dona la matarien. A part, la seva família i tot el seu país encara pateix les destrosses de la guerra.

Oriol Ricart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada