NOTÍCIA DE LA SETMANA

LA NOTICIA DE LA SETMANA

Avui dilluns 4 de juny els alumnes de 1r han assistit a una xerrada sobre la Prevenció del tabaquisme.


divendres, 26 de febrer del 2010

Sopa de Galets

Ingredients per a quatre persones:

Pel brou:

Mig pollastre de corral
Mitja gallina
Un tros de carn de vedella
Un tros de cansalada crua
Una botifarra negra
Un os de pernil
Un os blanc
Un parell d'ossos frescos de l'espinada del porc
Un parell d'ossos frescos de vedella
Un peu de porc salat
Un tros del pit de xai
Un tros de cap de llom de porc
Un parell de fulles de col
Un parell de pastanagues
Tres o quatre patates
Un nap
Un tros d'api
Uns cigrons
Un paquet de galets (250 GR)
Sal

Per la pilota:

Mig quilo de carn picada de porc, pa ratllat

La recepta:

Agafem tots els ingredients els posem en una cassola ben gran. Omplim la cassola d'aigua, que ho cobreixi tot i ho posem a bullir durant un parell o tres d'hores. Si veiem que es redueix molt d'aigua en podem afegir una mica. Quan comenci a bullir hi posem la sal, a gust.
Una vegada està tot ben cuit, es treuen les verdures, els cigrons i la carn i ho deixem a part en una safata. Llavors filtrem el caldo que ens ha quedat i omplim una olla amb aquest caldo.
Fem la pilota barrejant la carn picada de porc i pa ratllat, ho xafem tot bé amb una forquilla i quan estigui ben barrejat amb les mans agafem porcions de la barreja i fem les pilotes d'una mida més aviat petita, com unes mandonguilles petites.
Quan bulli el caldo afegirem les pilotes que em fet i ho deixarem coure de deu a vint minuts. Quan tenim les pilotes cuites afegirem els galets i ho deixarem bullir uns deu minuts o en funció del tipus de pasta, si són més grans més temps i si són més petites menys. Si veiem que ens falta caldo, l'anirem afegint durant la cocció de la pasta.
A l'hora de servir, primer posarem la sopa de galets amb les pilotes i després servirem amb una safata les verdures amb els cigrons i la carn que ho haurem escalfat una mica prèviament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada