NOTÍCIA DE LA SETMANA

LA NOTICIA DE LA SETMANA

Avui dilluns 4 de juny els alumnes de 1r han assistit a una xerrada sobre la Prevenció del tabaquisme.


dimecres, 7 d’abril del 2010

Bullying


Bullying

El bullying és qualsevol forma de maltractament psicològic, físic o verbal produït entre escolars al llarg d'un temps determinat. Normalment, tant les víctimes com els agressors, solen estar en l'etapa de l'adolescència (12-16 anys). El percentatge de víctimes, és lleugerament major en les noies.
Aquest tipus de violència, té com a finalitat intimidar a la víctima produint-li un abús de poder. L'agressor és considerat més fort que la víctima. En casos extrems, la víctima pot arribar al suïcidi.

·QUÈ FER EN UNA SITUACIÓ DE BULLYING·
-Si et trobes en una situació de bullying, o sigui, que algun company o companya et maltracta (psicològicament o físicament) el primer que has de fer és dir-li a algú amb qui tinguis molta confiança. Com que en la majoria de casos succeeix en les escoles, instituts, etc. el més recomanable es dir-li a un professor, o bé al psicòleg del centre.
No esperis fins que el nivell del dolor t'hagi causat molta por o malestar. Actua quan sentis que s' están passant amb tu, cada vegada son més persones les que et maltracten o ho fan amb més freqüència o intensitat.
Decideix a qui vols explicar-li el teu problema. Busca un moment tranquil en el que puguis parlar amb sinceritat per expressar el que et pasa. L' hi has d'explicar tot (el que pasa, el que sents, els teus desitjos i sobretot demanar-li ajuda.
Demana-li que sigui discret i que no ho vagi explicant a qualsevol, també li has de demanar que t'ajudi a fer un pla per aturar al mal tractador.
Pensa que, en realitat, gairebé tothom pensa que no està bé que un company pateixi per la agressió d'un altre i que tindràs més ajudes de les que et penses.
-SI CONEIXES ALGÚ QUE PATEIX BULLYING, AJUDA'L.

2 comentaris:

  1. aket blog magrada mol i el comentari tambe, crec que es mol interesan perk axo pasa de vritat i esta b qe informeu sobre aqsts afers

    ade.

    ResponElimina
  2. una vegada vaig llegir en un llibre un noi maltractat que demanava ajuda per internet, està bé que abans d'arribar aquí, busquem recolzament en algu mes proper...

    ResponElimina