NOTÍCIA DE LA SETMANA

LA NOTICIA DE LA SETMANA

Avui dilluns 4 de juny els alumnes de 1r han assistit a una xerrada sobre la Prevenció del tabaquisme.


dimecres, 12 de maig del 2010

L'ESPARDENYA

RECEPTA ESPARDENYA:

L'espardenya, és un plat típic de la cuina catalana que consta d'una torrada ben untada amb oli, escalivada per sobre i, si es vol, s'hi pot afegir anxoves. En l'escrit que us presentem, podeu trobar 2 tipus de fer la recepta: a la brasa (al principi) o bé al microones(al final).

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
-2 pebrots vermells(de mida gran)
-2 albergínies (de mida mitjana)
-2 cebes
-bacallà salat (opcional)
-patates(opcional)
-Una llesca de pa de pagès
-Anxoves (opcional)
ELABORACIÓ:
Es netegen els pebrots i les albergínies; es rosteixen a la brasa. Quan veiem que es comença a socarrimar la pell del pebrot (és a dir, que es comença a posar d'un color negrós), la retirarem de la brasa. Farem el mateix amb l'albergínia. Un cop retirat de la brasa, obrirem les hortalisses i les trossejarem convertint-les amb tires. Per una altra banda, untarem una llesca de pa de pagès amb oli d'oliva, tomàquet madur i un pessic de sal. Al damunt hi posarem l'escalivada feta a la brasa, i, finalment, hi col·locarem anxoves. Si es vol,es pot acompanyar el plat amb patates al caliu i bacallà esqueixat.
A continuació, us explicarem una altra manera de fer l'espardenya per la gent que no disposi de temps o lloc per fer-la a la brasa. Es pot optar per fer-la al microones. És molt més fàcil i ràpida.
Els ingredients són els mateixos.
Agafem el pebrot, l'untem amb oli i l'emboliquem amb paper film. Seguidament, agafem l'albergínia, li fem petits forats amb una forquilla, i l'emboliquem amb paper film. Posem els 2 ingredients esmentats anteriorment al microones durant 20 minuts. Deixem refredar-ho i ho col·loquem una llesca de pa de pagès i.. BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada